Collection

Cultural exchange

Posted on , Sunday, November 10, 2013 8:32:06 PM

[ENGLISH BELOW]

NGHỆ THUẬT SƠN MÀI vốn được coi là Quốc họa của Việt Nam, chắc hẳn nhiều người có mong muốn tìm hiểu các tác phẩm nghệ thuật sơn mài được sáng tác trên chất liệu gì, quy trình và kỹ thuật thực hiện như thế nào.
 
Tham quan xưởng vẽ và phòng tranh của họa sĩ Trần Anh Tuấn kết hợp giao lưu với họa sĩ, bạn sẽ được giải đáp tất cả những câu hỏi liên quan đến nghệ thuật Sơn mài của Việt Nam. Ở đó, bạn sẽ được thưởng lãm rất nhiều tác phẩm tranh sơn mài của họa sĩ Trần Anh Tuấn, được tìm hiểu về lịch sử Sơn mài Việt Nam, quy trình để tạo ra một bức tranh sơn mài cũng như các chất liệu thường dùng trong Sơn mài. Với sự hướng dẫn của họa sĩ, bạn sẽ được trải nghiệm các kỹ thuật cơ bản như vẽ màu, dát vàng, dát bạc, gắn vỏ trứng, vỏ trai và mài... để có thể sáng tác một bức tranh của riêng mình và lưu giữ làm kỷ niệm.

Hãy liên hệ với chúng tôi qua địa chỉ email: info@lacquer-art.com đ
ể đặt lịch hẹn bạn nhé! 
 
_____________________

LACQUER ART is considered as National art of Vietnam, surely, many people want to know what it is made from, how to make it, what are the main materials used and which are its techniques and skills.

A session of three-hours cultural exchange conducted by Artist-Prof TRAN Anh Tuan would meet your demand to learn about the Vietnamese lacquer art. At the studio, you will have opportunity to admire various lacquer paintings inspired by the Artist him-self, you will be shared about history of Vietnamese lacquer, steps to create a lacquer painting, tools and materials used for lacquer. The Artist will demonstrate the steps of making lacquer paintings, then instruct you to try yourself some basic techniques like painting, gluing silver leaves, sticking eggshell and sanding...

Under the Artist's intruction, visitors can create their own lacquer artworks to keep as souvenir. 

If you love to discover this valuable and traditional Vietnamese Lacquer Art, please contact us HERE or send us email to info@lacquer-art.com for further information and to make an appointment with us.